NL / EN
Historie
History
Direct na de drooglegging van de Haarlemmermeerpolder is Jacob van Zijverden, de overgrootvader van de huidige eigenaar Jacob van Zijverden, begonnen met akkerbouw en veehouderij. Tot begin jaren 60 van de vorige eeuw is dit zo gebleven. De vader en moeder van Jacob zijn in 1962 begonnen met de teelt van rozen in 2.500m² kassen. In 1979 heeft hun zoon, de huidige eigenaar Jacob van Zijverden het bedrijf overgenomen en is begonnen met de teelt van kamerplanten en later ook tuinplanten.

Begin jaren 90 is het familiebedrijf uitgegroeid tot circa 18.500m² moderne glasopstanden met veelal dubbelglas, schermdoek en andere energiebesparende en milieubeschermende investeringen.

In 1997 is een begin gemaakt met de transformatie van circa 1.280m² productiekas in een evenementenlocatie, ‘de showkas’. Deze showkas, gericht op de beleving van planten, is inmiddels uitgegroeid tot ruim 3.200m².

Duurzaamheid is al meer dan 20 jaar een belangrijk aandachtspunt bij de exploitatie van de Arendshoeve. Sinds november 2010 wordt de afvalwarmte van een biovergistingscentrale gebruikt om de kassen te verwarmen. Hiermee wordt circa 500.000m³ fossiel aardgas uitgespaard.

Sinds 1 september 2011 is de Arendshoeve omgedoopt tot ‘the Garden of Amsterdam’. Deze naam sluit beter aan bij de ambities en doelstellingen en is duidelijker voor ons buitenlandse netwerk.

Vanaf medio 2012 kan de Arendshoeve ook geboekt worden door flexwerkers, die hierdoor ook van de zeer inspirerende omgeving van de Arendshoeve gebruik kunnen maken.

De stijlvol volgroeide Arendshoeve ‘the Garden of Amsterdam’ is intussen een duurzaam begrip in binnen- en buitenland.