Wat doet een groene omgeving voor jouw evenement.

Steeds meer onderzoek laat zien dat een groene omgeving enorm veel positieve effecten heeft op het welzijn van mensen. Ook tijdens events ervaren gasten een groene omgeving als positief en rustgevend. ‘Groen’ is ook effectief in te zetten tijdens bijvoorbeeld een vergadering, congres of brainstormsessie. Hiervoor biedt De Arendshoeve - The Garden of Amsterdam mooie ruimtes op maat waarin alle voordelen van planten samen komen!

Vijf voordelen van een groene omgeving voor uw evenement:

 1. Productiviteit
  Mensen voelen zich gelukkiger in een omgeving met veel planten. Daarnaast wordt er beter gepresteerd wanneer iemand is omgeven door groen. Planten hebben een stress verlagende werking en de productiviteit én het concentratievermogen stijgt. Allemaal voordelen die je kan inzetten voor een geslaagde vergaderdag of congres.
 2. Energie
  Een dag vergaderen kan energie vreten. In vergelijking tot vergaderen in een kale vergaderzaal levert een dag vergaderen in het groen veel meer energie op! Daarnaast worden je gasten ook nog eens veel creatiever door de rustgevende uitwerking van planten.
 3. Gezondheid
  Planten hebben voordelen voor je gezondheid, mede door de luchtzuiverende werking van planten. CO2 wordt omgezet in zuurstof en de bladeren van planten kunnen schadelijke stoffen en fijnstof uit de lucht filteren. Elke plant heeft een luchtzuiverende werking, maar er zijn een paar uitblinkers, zoals de sprookjesachtige Blauwvaren, de sterke ‘Sansevieria’, en de speelse Lepelplant. Bijkomend voordeel: Deze luchtzuiverende werking van planten werkt ook als een soort natuurlijke luchtverfrisser!
 4. Sfeer
  Planten hebben de kracht om een heerlijke intieme sfeer te creëren. Die intimiteit brengt jouw gasten dichter bij elkaar en zorgt voor ontspanning. Ooit gedacht aan een borrel waarbij je wordt omringt door wanden met gigantische Monstera’s en sierlijk hangende Scindapsus Epipremnum? Of denk eens aan workshop-ruimtes die worden gecreëerd met behulp van verplaatsbare plantenwanden. Altijd als eens willen dineren onder een plafond van planten en bloemen en met je voeten in het gras? Deze opties maken jouw evenement verrassend en uniek.
 5. Akoestiek
  Voor elk evenement is een goede akoestiek van groot belang, of het nou gaat om een netwerkborrel, een presentatie of een feest met een live band. De mooiste en natuurlijkste oplossing voor een goede akoestiek is het gebruik van planten. Planten hebben het vermogen om geluid te absorberen. Hoe groter het bladvolume, des te beter is de absorptie van het geluid!