In 1852 begon mijn overgrootvader, ook een Jacob van Zijverden, met het verbouwen van aardappelen, suikerbieten en tarwe. Op de boerderij hield hij paarden, koeien en ander vee. Hij noemde de boerderij en het omliggende land ‘De Arendshoeve’. Het was nieuw land dat 3,3 meter beneden de zeespiegel lag. Op de bodem van het voormalige Haarlemmermeer dat in 1852 was drooggelegd.

Henk en Rie van Zijverden, mijn ouders, gooiden in 1962 het roer om en begonnen met de teelt van rozen onder glas. In 1980 nam ik het bedrijf van mijn ouders over. Het werd uitgebreid van 4.500 m2 naar 18.500 m2 en ik ging me specialiseren in de teelt van groene planten.

In 1996 verschenen er verschillende wetenschappelijke studies (o.a. van de NASA) waaruit bleek dat planten positieve effecten hebben op het welzijn van mensen. Mensen voelen zich prettig in een groene omgeving, ze zijn ontspannen en staan daardoor open voor communicatie. Ook bleek dat planten mensen creatiever maken. Dat bracht mij op het idee om een deel van de kwekerij in te richten als evenementenlocatie voor bruiloften en privé- en zakelijke evenementen. Het andere deel is nog steeds een kwekerij met een assortiment bijzondere groene planten.

Ik ben er trots op dat wij anno 2022 op De Arendshoeve – The Garden of Amsterdam al vele duizenden gasten uit binnen- en buitenland hebben mogen ontvangen. Onze missie ‘het aanbieden van een unieke beleving in een groene, positieve en duurzame omgeving’ slaat aan.

Ik hoop u snel als onze gast te mogen begroeten.

Jacob van Zijverden,
Eigenaar